Кремль використовує Пола Вілана як пішака у своїх політичних іграх - Блінкен

Кремль використовує Пола Вілана як пішака у своїх політичних іграх - Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати звинуватили Росію у використанні американця Пола Вілана як «пішака» у власних політичних іграх та наголосили, що докладуть усіх зусиль для повернення свого громадянина додому.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«28 грудня виповнюється п'ять років з дня незаконного затримання російською владою громадянина США Пола Вілана. Після таємного суду за закритими дверима Пол провів роки в російській колонії», - нагадав Блінкен.

Лише за останній рік, сказав він, Вілан зазнав фізичних нападів інших в’язнів, а також переслідувань з боку російських державних ЗМІ.

«Надто довго Пол і його родина страждали від рішення російського уряду незаконно затримувати громадян США. Використовувати людей як політичних пішаків неприпустимо», - заявив глава зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: Москва відкинула чергову пропозицію США про звільнення Вілана та Гершковича

Блінкен підкреслив, що відколи Байден став президентом, Сполучені Штати домоглися звільнення понад 40 протиправно затриманих громадян. І зараз, за його словами, не минає жодного дня без інтенсивних намагань американського уряду повернути Пола додому.

«Ми не заспокоїмося, допоки він не буде безпечно возз’єднаний зі своєю родиною»,- запевнив очільник Державного департаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, громадянин США Пол Вілан заявив, що побоюється за свою безпеку після нападу іншого в'язня наприкінці минулого місяця. Крім того, він заявив про переслідування з боку посадовця у в’язниці.

Читайте також: Білий дім стурбований заявами Пола Вілана про фізичну загрозу в російській в’язниці

Колишній морський піхотинець США Пол Вілан був затриманий у РФ у грудні 2018 року за підозрою у шпигунській діяльності. Він, як і ув'язнений журналіст WSJ Еван Гершкович, відкидає будь-які обвинувачення на свою адресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-