На яхті в Атлантиці виявили вантаж кокаїну вартістю $122 мільйони

На яхті в Атлантиці виявили вантаж кокаїну вартістю $122 мільйони

Укрінформ
В Атлантичному океані, за дві тисячі кілометрів від французького острова Мартиніка, виявили яхту, яка перевозила кокаїн вартістю понад 122 мільйони доларів США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

ВМС Франції 18 грудня перехопили в Атлантиці зареєстровану в Іспанії яхту, яка належить 29-річному капітану із шотландського міста Сторновей. На борту судна знайдено 40 мішків із кокаїном загальною вагою 1,2 тонни. Вартість наркотиків - 96 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 122 мільйони доларів США).

Капітана та двох членів екіпажу затримали й доправили на Мартиніку для притягнення до кримінальної відповідальності.

В операції проти угруповання, яке підозрюється у переправленні кокаїну до Європи, взяли участь співробітники Національного агентства із боротьби зі злочинністю Великої Британії, Морського аналітично-оперативного центра боротьби з наркотиками у Лісабоні, а також агенти з Іспанії та Франції. В іспанських містах Марбелья та Валенсія затримала ще п’ятьох підозрюваних у цій справі.

Читайте також: Поліція Нідерландів перехопила вантажівку з 7,7 тонни кокаїну

Як повідомлялося, наприкінці серпня Європол разом із правоохоронними органами Хорватії, Італії, Іспанії та Сербії вилучив 700 кілограмів кокаїну та заарештував кількох підозрюваних у причетності до так званого Балканського картелю.

Фото: NATIONAL CRIME AGENCY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-