ЄС занепокоєний затриманнями журналістів та активістів у Азербайджані

ЄС занепокоєний затриманнями журналістів та активістів у Азербайджані

Укрінформ
Євросоюз висловив занепокоєння затриманням в Азербайджані групи журналістів та громадських активістів, що може бути свідченням згортання простору для незалежної журналістики та суперечить міжнародним зобов’язанням Азербайджану.

Як повідомляє Укрінформ, відповідна заява речника ЄС оприлюднена сьогодні на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Права людини, включаючи її фундаментальні права, та верховенство права є важливими елементами у відносинах між Азербайджаном і Європейським Союзом. У цьому контексті нещодавні свавільні затримання журналістів Ульві Гасанлі, Севінджа Вагіфкізі, Махаммада Кекалова, Азізи Оруджової, Руфата Мурадлі, Наргізи Абсаламової, Теймура Керімова, Ібрагіма Гумбатова, а також Хафіза Бабали викликає серйозні занепокоєння щодо звуження простору для незалежної журналістики та обмеження свободи висловлювань в Азербайджані, що суперечить його міжнародним зобов’язанням», - йдеться у документі.

Європейський Союз також висловив жаль з приводу арешту правозахисника Ільхаміза Гулієва та опозиційного політика Тофіка Ягублу, а також рішення про продовження попереднього ув’язнення для вченого та активіста Губада Ібадоглу та громадського активіста Бахтіяра Гаджієва.

Читайте також: Правляча партія Азербайджану висуне кандидатом у президенти Алієва

«Європейський Союз закликає Азербайджан звільнити тих, хто були заарештовані за реалізацію своїх фундаментальних прав, забезпечити вільний та безперешкодний простір для незалежної журналістики та для свободи висловлювань. Європейський Союз залишається відданим продовженню діалогу та співробітництва з прав людини з Азербайджаном», - наголошується у документі.

За повідомленнями міжнародних ЗМІ, раніше Державний департамент США назвав «неприйнятними» затримання та арешти громадських активістів та представників ЗМІ в Азербайджані. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-