Три країни Балтії домовилися про спільне виконання санкцій ЄС

Три країни Балтії домовилися про спільне виконання санкцій ЄС

Укрінформ
Прем’єр-міністри Литви, Латвії та Естонії Інгріда Шимоніте, Евіка Сіліня та Кая Каллас у середу підписали спільну декларацію про єдине регіональне виконання санкцій Європейського Союзу проти Росії, що продовжує війну проти України, та Білорусі, яка є співучасником агресії.

Як передає Укрінформ про це повідомляється на сайті уряду Литви.

У декларації зазначається, що усунення лазівок і забезпечення ефективного застосування санкцій ЄС мають вирішальне значення для посилення впливу санкцій і підриву здатності Росії продовжувати агресивну війну.

Документ зобов'язує забезпечити єдиний митний огляд та обмін інформацією. При цьому відповідні органи країн Балтії мають застосувати спільний регіональний підхід не пізніше 31 січня 2024 року.

Згідно з декларацією, митні органи трьох країн погодяться застосовувати спільні методи розслідування після виявлення необґрунтованих шляхів переміщення товарів. Вони вимагатимуть додаткових документів щодо транзиту або кінцевого використання товарів, додаткових декларацій виробників та експортерів з метою зменшення ризику обходу санкцій.

Сторони також домовилися закликати інші прикордонні країни прийняти єдиний регіональний підхід до санкцій ЄС проти Росії та Білорусі.

Читайте також: Президенти країн Балтії на щорічній зустрічі обговорили підтримку України

У декларації наголошується, що для країн Балтії надзвичайно важливо діяти разом, щоб забезпечити суворе та однакове застосування санкцій. Литва, Латвія та Естонія, підтримуючи єдине застосування санкцій ЄС на рівні Європейського Союзу, погоджуються, що, беручи до уваги унікальне географічне положення країн Балтії, необхідно негайно прийняти регіональний підхід у реалізації санкцій.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 18 грудня, Європейський Союз ухвалив 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-