Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Російський слід в операціях по дестабілізації Близького Сходу

Російський слід в операціях по дестабілізації Близького Сходу

Блоги
Укрінформ
За гелікоптером, залученим в операції терористів, тягнеться показовий російський слід...

20 листопада 2023 року міжнародні медіа повідомили, що підтримуване Іраном терористичне угрупування повстанців-хуситів, які захопили владу в столиці Ємену, місті Сана, опублікували відео, на якому показано як 19 листопада 2023 року терористи здійснили висадку з вертольота на цивільне судно-автомобілевіз “Galaxy Leader”, що йшло під прапором Багамських островів через Червоне море.

На судні було 25 членів екіпажу. Представник американських військових повідомив журналістам видання The War Zone, що це, ймовірно, перша атака вертольота хуситів на морське судно.

Відео починається зі зйомки з гелікоптера хуситів моделі Мі-171Ш із чимось, схожим на ракетні блоки UB-32 і ручним кулеметом ПКМ біля дверей. Гелікоптер із чорно-червоно-біло-зеленим прапором Палестини та червоно-біло-чорним прапором хуситів пролітає низько над кормою корабля, а потім приземляється на 30 секунд, щоб кілька озброєних бійців могли висадитися на борт “Galaxy Leader”, після чого гелікоптер відлітає з креном вліво, оскільки попереду нього починається зачистка палуби озброєними людьми.

На відео гелікоптер можна достатньо добре роздивитися, але, оскільки на ньому практично відсутні будь-які знаки для його ідентифікації, то єдина можливість його визначити — шукати за зовнішніми ознаками лівреї та патерном фарбування.

Кілька публікацій в інтернеті говорять про те, що цей самий гелікоптер Мі-171Ш був залучений на військовому параді в місті Сана, столиці Ємену 21 вересня 2023 року.

Гелікоптер, що зображено внизу, повністю повторює патерни камуфляжного фарбування того борта, який сідав на цивільне морське судно.

Різні джерела повідомляють різну чисельність такого типу гелікоптерів російського виробництва у Військово-повітряних силах (ВПС) Ємену. Зокрема, голандські бази даних говорять, що гелікоптери даного типу стоять на озброєнні 128-ї ескадрильї ВПС Ємену, яка базується недалеко від міста Сана.

Подібні Мі-171Ш дійсно стояли на озброєнні іранської поліції.

У період 2019–2021 року було знято фотографії іранських поліцейських Мі-171Ш з бортовими номерами 1801, 1803, 1804, 1805.

21 квітня 2015 року американський журналіст Джозеф Тревітік у своїй статті відмітив, що США “заплатило за модернізацію 10 наявних у Сані вертольотів Мі-171Ш російського виробництва”.

Таким чином, досить важко встановити, звідки і коли Мі-171Ш потрапили до Ємену. Але, це дослідження продовжується.

Той самий нідерландський сайт з інформацією про єменські повітряні сили пише, що Мі-171Ш — це одне з останніх надбань єменської армії і додає фотографію одного з бортів, який нагадує той, що здійснив висадку на морське судно з бортовим номером “2256”.

Ймовірно, цей самий Мі-171Ш брав участь у операціях в Ємені.

Україні гелікоптер такої моделі також зареєстровано та присвоєно бортовий номер UR-HZM. Щоправда, в українському реєстрі гелікоптер має класифікацію Мі-171Е та заводський номер 171Е00196105208U. Тоді як російський сервіс russianplanes, стверджує, що це модель Мі-8АМТШ(Мі-171Ш), яку зараз експлуатують сили ООН під бортовим номером UNO-909H.

Ймовірно, саме його показують у рекламному ролику української компанії ”H3Operations”, яка є експлуатантом гелікоптера згідно з даними українського реєстру цивільних повітряних суден. Власником цього гелікоптеру є вже знайома нам по попереднім публікаціям еміратська офшорна компанія EXPEDITION AVIATION (FZC).

Цікаво, що до 2022 року цей гелікоптер було зареєстровано в грузинському реєстрі бортів цивільної авіації під бортовим номером 4L-AVB. А, 14 грудня 2019 року цей самий гелікоптер було сфотографовано у місті Тюмень в аеропорту Плєханово, де він, ймовірно, знаходився на ремонті.

В той час він належав грузинській компанії “Авіасервіс” (AVIASERVICE LLC), яка, згідно з даними українського реєстру цивільної авіації, досі володіє ще одним гелікоптером Мі-171, зареєстрованим в Україні, з бортовим номером UR-HZL (заводський номер 59489619851). В період з 2010 по 2013 роки цей же гелікоптер належав еміратській офшорній компанії Sky One та був зареєстрований в молдовському реєстрі під бортовим номером ER-MYL. Компанія з назвою “Sky One FZE” була зареєстрована в 2010 році в ОАЕ. Її очолював вже часто згадуваний нами бізнесмен індійського походження Джайдіп Мірчандані.

15 грудня 2023 року стало відомо, що повстанці-хусити, які підтримуються Іраном (і, можливо, Росією), в Ємені завдали ракетних ударів по двох вантажних кораблях у протоці Баб-ель-Мандеб у Червоному морі. Атаки хуситів продовжуються другий день поспіль. Чиновник з Пентагону повідомив, що в ході першої атаки ракета потрапила в контейнеровоз Al Jasrah, який належить Німеччині, що призвело до пошкодження і займання. Через кілька годин другий контейнеровоз, ідентифікований як MSC Palatium, був уражений ракетою і спалахнув.

Представник хуситів Єхія Саріа визнав, що повстанці несуть відповідальність за напади. Він заявив, що два судна обстріляли ракетами після того, як їхні екіпажі відмовилися відповідати на заклики «єменських морських сил». Сарія повідомив, що хусити інформують усі судна, які прямують до всіх портів світу, за винятком ізраїльських, що їм не завдадуть шкоди, але «вони повинні тримати пристрої розпізнавання відкритими».

Дмитро Золотухін
Медіум

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-