У Швейцарії парламент дозволив уряду схвалювати експорт зброї у виняткових випадках

У Швейцарії парламент дозволив уряду схвалювати експорт зброї у виняткових випадках

Укрінформ
Обидві палати парламенту Швейцарії погодилися дозволити уряду країни відступати від попередніх обмежень у питанні експорту військової техніки у виняткових випадках.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Swissinfo.

Зазначається, що всупереч позиції лівих партій у парламенті, правоцентристська коаліція схвалила поправку до закону про військові матеріали. Це означає, що до цього закону буде додано нову статтю (стаття 22б), яка передбачає, що уряд у майбутньому може відхилятися від попередніх критеріїв ліцензування експорту військової техніки за кордон у виняткових випадках.

При цьому має бути збережений захист інтересів зовнішньої політики або політики безпеки країни.

Торік Швейцарія експортувала рекордну кількість військової техніки. Проте нині в країні продовжуються точитися дебати щодо того, як експорт зброї, особливо під час війни, відповідає нейтралітету Швейцарії та гуманітарній традиції країни, пише видання.

Читайте також: Швейцарія «заморозила» російські активи на $8,8 мільярда

Як повідомлялося, у Швейцарії діє так званий закон про військові матеріали, який забороняє постачання швейцарської зброї країнам, що воюють.

Раніше парламент Швейцарії також відхилив законопроєкт, який надавав третім країнам право передавати Україні зброю швейцарського виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-