КНДР заявила про успішне випробування твердопаливної балістичної ракети

КНДР заявила про успішне випробування твердопаливної балістичної ракети

Укрінформ
Північна Корея заявила, що в понеділок провела успішне випробування своєї найновішої твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) великої дальності Hwasong-18.

Про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

За даними KCNA, ракета пролетіла 1002,3 кілометра за 4415 секунд (73,6 хв) на максимальній висоті 6518,2 км і впала в Японське море у визначеному перед стартом районі.

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин висловив велике задоволення випробуванням і сказав, що воно стало практичною демонстрацією надійності ударних можливостей і наявності у збройних сил КНДР засобів стримування ядерної війни.

У повідомленні KCNA йдеться, що Кім назвав запуск МБР демонстрацією готовності Північної Кореї до «найжорсткішої протидії» ворожим силам, додавши, що запуск показує, який варіант він обере, «коли Вашингтон прийме неправильне рішення проти КНДР».

Читайте також: КНДР запустила балістичну ракету в бік Японського моря

Це було п’яте випробування Пхеньяном МБР цього року та третій запуск твердопаливної Hwasong-18, яка може пролетіти близько 15 000 км на максимальній висоті 6 000 км, що дозволяє їй уразити будь-які цілі на континентальній частині Сполучених Штатів.

Особливістю твердопаливних ракет є менший час на підготовку пуску та важче виявлення перед стартом.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея вранці у понеділок запустила в бік Японського моря міжконтинентальну балістичну ракету (МБР) великої дальності.

У Вашингтоні, Сеулі і Токіо засудили останні ракетні пуски КНДР як такі, що є явним порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють Пхеньяну використовувати технології балістичних ракет, та пообіцяли зберігати готовність спільно відповісти на будь-які провокації Півночі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-