Ізраїль і ХАМАС близькі до нового перемир’я -  Reuters

Ізраїль і ХАМАС близькі до нового перемир’я - Reuters

Укрінформ
Ізраїль і ХАМАС ведуть активні перемовини про оголошення нового тимчасового режиму припинення вогню у війні в секторі Гази.

Як повідомляє Укрінформ, про це із посиланням на поінформовані джерела у Єгипті пише Reuters.

“Два джерела в органах безпеки Ізраїлю розповіли, що Ізраїль і ХАМАС відкриті до нового перемир’я та звільнення заручників, однак між ними залишаються неузгодження стосовно того, як запровадити режим припинення вогню”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що Єгипет та Катар, які раніше домовилися про тижневе припинення вогню й звільнення заручників, передумовою для початку нових перемовин виставляють доставку допомоги Палестині й відкриття прикордонного пункту пропуску Керем Шалом.

За даними Ізраїлю, вантажу допомоги уже дозволили в’їхати до сектору Гази, хоча спершу цю інформацію заперечували у Єгипті.

Водночас ХАМАС наполягає на створенні переліку заручників, яких має бути звільнено в односторонньому порядку. Ізраїль також мусить відвести свої сили за певні визначені лінії. “Хоча Ізраїль погодився на створення ХАМАСом переліку, за словами джерел, він вимагає встановити кінцевий термін та ознайомитися з переліком до того, як погоджуватися на час й тривалість припинення вогню”, - стверджує Reuters.

Читайте також: У секторі Гази загинув французький дипломат

Окрім цього Ізраїль не згоден на відведення власних сил. “ХАМАС запевняє, що повне припинення вогню - це передумова для звільнення заручників”, - запевняє агентство.

Нагадаємо, у суботу речник Сил оборони Ізраїлю Деніел Хагарі заявив, що “Сили оборони рішуче налаштовані досягти мети зі знищення ХАМАС”.

Фото: t.me/yigal_levin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-