Талібан відправляє до в’язниці жінок, які зазнали насильства вдома - ООН

Талібан відправляє до в’язниці жінок, які зазнали насильства вдома - ООН

Укрінформ
Уряд Талібану в Афганістані відправляє жінок, які пережили жорстоке поводження та насильство вдома, у в’язницю, стверджуючи, що це робиться для їхнього захисту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

"Відповідно до доповіді ООН, уряд Талібану в Афганістані відправляє жінок, які пережили насильство, у в’язницю, стверджуючи, що це робиться для їхнього захисту", - йдеться у повідомленні.

В ООН заявили, що така практика завдає шкоди психічному та фізичному здоров’ю постраждалих.

Крім того, в Афганістані більше немає державних притулків для жінок, оскільки уряд Талібану не бачить потреби в існуванні таких центрів, зауважується у звіті.

Як зазначається, придушення талібами прав жінок в Афганістані є одним з найжорсткіших у світі.

Місія ООН з сприяння Афганістану (UNAMA) заявила, що рівень гендерного насильства щодо афганських жінок та дівчат був високим ще до того, як Талібан захопив владу в Афганістані. Але відтоді такі інциденти стали ще більш поширеними, враховуючи вплив економічної, фінансової та гуманітарної кризи, яка вразила країну. Жінки також все частіше залишаються вдома, що підвищує їхню вразливість до домашнього насильства та насильства з боку їх партнерів.

За даними UNAMA, до того, як у 2021 році таліби повернули владу в свої руки, в Афганістані було 23 державні центри або притулки для захисту жінок, але відтоді вони зникли.

Офіційні особи Талібану сказали UNAMA, що в таких притулках немає потреби, оскільки жінки мають бути зі своїми чоловіками або членами родини чоловічої статі. Один з чиновників Талібану сказав, що такі притулки – це "західна концепція".

Читайте також: Талібан заборонив усі політичні партії в Афганістані

Чиновники також сказали, що проситимуть чоловіків-членів родин взяти на себе "зобов'язання" не завдавати шкоди жінкам, які пережили насильство.

Як повідомлялося, після повернення до влади в Афганістані у серпні 2021-го року, Талібан запровадив численні обмеження для жінок, серед іншого заборонивши їм навчатися не лише у вищих, а й у середніх навчальних закладах. Таким чином, Афганістан став єдиною країною світу, де жінки не мають права на здобуття середньої освіти.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-