Талібан заборонив усі політичні партії в Афганістані

Талібан заборонив усі політичні партії в Афганістані

Укрінформ
Талібан, правляча політична сила в Афганістані, оголосила, що офіційно заборонить діяльність усіх політичних партій в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AMU.

"Міністерство юстиції Талібану оголосило сьогодні про заборону діяльності усіх політичних партій в Афганістані, стверджуючи, що вони не відповідають інтересам народу", - йдеться у повідомленні.

Абдул Хакім Шараї, виконуючий обов’язки міністра юстиції Талібану, повідомив журналістам у Кабулі, що політичним партіям не вистачає шаріатської основи, що робить їх подальшу діяльність непотрібною.

«Політичні партії не мають шаріатської основи, вони не відповідають інтересам нації, і нація цього не хоче. Досвід показує, що теперішнє руйнування країни відбувається через політичні партії», – зазначив він.

Під час правління республіканського уряду в Афганістані діяли численні політичні партії, які брали участь щонайменше у трьох президентських виборах в країні з 2001 року.

Читайте також: Заборона Талібану на роботу афганських жінок в ООН підриває діяльність організації - Місія ООН

Як повідомлялося, в Афганістані з 25 липня набуло чинності розпорядження адміністрації Талібану про закриття жіночих салонів краси, що продовжує політику обмеження доступу жінок до громадських місць. В Афганістані після виведення іноземних військ у 2021 році та переходу влади до талібів понад тисяча мирних жителів загинули внаслідок бомбардувань та інших актів насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-