Ердоган і Байден обговорили палестино-ізраїльський конфлікт та вступ Швеції в НАТО

Ердоган і Байден обговорили палестино-ізраїльський конфлікт та вступ Швеції в НАТО

Укрінформ
Палестино-ізраїльський конфлікт, двосторонні відносини, вступ Швеції в НАТО, а також глобальні та регіональні проблеми були обговорені в ході телефонної розмови президентів Туреччини та США Реджепа Тайїпа Ердогана та Джо Байдена.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення адміністрації президента Туреччини у соцмережі Х.

“У ході телефонної розмови обговорювалися атаки Ізраїлю на палестинські території, особливо сектор Гази, двосторонні відносини між Туреччиною та США, процес вступу Швеції до НАТО, а також глобальні та регіональні проблеми”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у ході розмови Ердоган заявив, що гуманітарна трагедія в Газі повинна бути зупинена якнайшвидше, що відмова США від безумовної підтримки Ізраїлю може забезпечити швидке припинення вогню, і що якнайшвидше забезпечення постійного припинення вогню в регіоні є історичною відповідальністю США.

Ердоган також нагадав про те, що Туреччина вважає найбільш розумним та остаточним розв'язанням ситуації - встановлення незалежної, суверенної, територіальної цілісності на основі кордонів 1967 року і заснування держави Палестина зі столицею в Єрусалимі.

Також у ході розмови йшлося про постачання Туреччині винищувачів F-16.

Читайте також: ХАМАС застосував токсичний газ для вбивства ізраїльських солдатів на базі Нахаль-Оз - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що війна проти терористичного угрупування ХАМАС займе більше ніж «декілька місяців».Прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив раніше, що Палестинська адміністрація (ПА) не прийме владу в секторі Гази, доки він обійматиме посаду, підкресливши різницю між урядами Ізраїлю та США щодо управління анклавом після завершення війни Ізраїлю та ХАМАС.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-