У Нідерландах підвищили рівень терористичної загрози

У Нідерландах підвищили рівень терористичної загрози

Укрінформ
Нідерланди підвищили рівень терористичної загрози до четвертого, що є передостаннім.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на de Volkskrant.

“У вівторок Національний координатор з питань безпеки та боротьби з тероризмом (NCTV) підвищив рівень загрози з третього до четвертого. Це означає, що ймовірність нападу в Нідерландах зараз «реальна»”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше в країні діяв третій рівень терористичної загрози, що означає, що атаки в країні можливі, проте конкретних даних, що вони готуються, немає.

Четвертий рівень терористичної небезпеки передбачає, що ризик атак набагато вищий і що Нідерланди можуть бути ціллю терористів. Востаннє четвертий рівень терористичної загрози в країні діяв чотири роки.

Підвищуючи рівень загрози, NCTV прагне додатково поінформувати суспільство про можливі небезпеки.

Також запровадження підвищеного рівня терористичної загрози дозволяє правоохоронцям, муніципалітетам та міністерствам вживати додаткових заходів.

Як зазначив національний координатор з питань безпеки і боротьби з тероризмом Пітер-Яп Алберсберг, рішення підвищити рівень терористичної загрози пов'язане не з якоюсь певною подією, а із загальним розвитком ситуації. Особливо зросла загроза атак з боку угруповань «Ісламська держава» та «Аль-Каїда», які використовують війну між Ізраїлем та ХАМАС, щоб заохотити своїх симпатиків вчиняти атаки, додав він.

Читайте також: Єврокомісар попередила про високий ризик терактів у ЄС на різдвяні свята

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вдерся до Ізраїлю та почав убивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-