Український стенд представили на благодійному різдвяному ярмарку в столиці Туреччини

Український стенд представили на благодійному різдвяному ярмарку в столиці Туреччини

Фото
Укрінформ
Дипломатичний різдвяний благодійний ярмарок, організований Асоціацією солідарності дружин дипломатів DMEDD, відбувся в Анкарі.

На ньому було представлено український стенд із сувенірною продукцією та окремо в зоні фудкорту - українські національні страви, продукти харчування та напої українського виробництва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Участь у ярмарку брали близько 40 країн. Окремо був фудкорт і окремо стенд з українськими сувенірами. Україна потужно представлена цього року... Частину зібраних коштів буде передано DMEDD як організатору заходу, а решту запропонувала направити на допомогу дітям з синдромом Дауна, тому що вони на сьогодні найбільш незахищена категорія дітей», - розповіла в коментарі Укрінформу дружина посла України в Туреччині Катерина Боднар.

Вона подякувала та відзначила, що до організації та забезпечення проведення заходу активно долучилися сім'ї дипломатів.

Український стенд представили на благодійному різдвяному ярмарку в Анкарі / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

За її словами, українські страви, зокрема борщ та вареники, а також сирники та традиційні солодощі, мали особливий попит серед відвідувачів ярмарку. Як різдвяні подарунки іноземці найбільше цікавилися вишиванками, скатертинами, ялинковими прикрасами.

Читайте також: На благодійному показі «Конотопської відьми» у Києві зібрали ₴1,77 мільйона для ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, Харківський кросовер-оркестр Prime Orchestra гастролює містами Туреччини з програмою Rock Sympho Show 2023 та благодійним проєктом допомоги Збройним силам України та постраждалим від війни українцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-