На благодійному показі «Конотопської відьми» у Києві зібрали ₴1,77 мільйона для ЗСУ

На благодійному показі «Конотопської відьми» у Києві зібрали ₴1,77 мільйона для ЗСУ

Укрінформ
На благодійному показу у столичному в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка вистави «Конотопська відьма» режисера Івана Уривського зібрали 1 мільйон 770 тисяч гривень для ЗСУ.

Про це Укрінформу повідомили у театрі.

«Дякуємо, дорогі наші глядачі, що за лічені години розкупили всі квитки, дякуємо, що вчора так гаряче приймали нашу виставу, дякуємо всім творцям "Конотопської відьми"!.. Вчора ми зібрали 1 мільйон 770 тисяч гривень! Ці кошти буде перераховано на придбання дронів для наших мужніх захисників і захисниць», - заявили у театрі.

Як зазначив театральний аналітик Сергій Винниченко, вистава «Конотопська відьма» Театру ім. Івана Франка останні місяці є у топі переглядів у Тіктоку, а також у запитах пошуковиків і квиткових операторів.

Читайте також: Українську культуру представлять на благодійному ярмарку в Сінгапурі

За його словами, сьогодні відбувається пробудження хвилі інтересу до українського театру. Водночас до глядацьких зал прийшов зовсім новий глядач – молодий, просунутий, медійно інтегрований, який пересвідчився, що театр – це не запилюжені костюми та літні актори із заламуванням рук, які в нескінченних монологах намагаються вжитися у невідповідні віку ролі.

«Тіктоківські уривки свідчать на користь того, що заради сучасного театрального продукту можна присвятити час полюванню на квиточок. Ажіотаж такий, що в Києві продано «Відьму» на пів року наперед», - розповів Винниченко.

Читайте також: На благодійному концерті «Звуки серця» в Ризі збирали кошти на підтримку ЗСУ

Як повідомлялося, прем'єра вистави «Конотопська відьма» режисера Івана Уривського у Національному театрі імені Івана Франка відбулась у квітні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-