Байден пообіцяв непохитну підтримку Ізраїлю

Байден пообіцяв непохитну підтримку Ізраїлю

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив про "непохитну підтримку безпеки Ізраїлю та його права на існування" після нападу угруповання ХАМАС 7 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Байден сказав у коментарях, присвячених єврейському святу Хануки, що Ізраїль опинився у "важкому становищі" після нападу ХАМАСу та подальшої війни у секторі Гази.

"Ми продовжуватимемо надавати військову допомогу Ізраїлю, доки вони не позбудуться ХАМАСу, але ми маємо бути обережними, і вони мають бути обережними", — сказав Байден.

"Громадська думка всього світу може змінитися за одну ніч, ми не можемо цього допустити", - додав він.

Президент також привітав роботу, здійснену його адміністрацією, з метою забезпечити звільнення заручників, які все ще утримуються в Газі та доставку гуманітарної допомоги в регіон.

Читайте також: Ізраїль завдав удару по заводу ХАМАСу з виробництва зброї

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вдерся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАСом, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю відновила бойові дії після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-