В Італії археологи розкопали залишки римського театру

В Італії археологи розкопали залишки римського театру

Фото
Укрінформ
Археологи з Кембриджського університету розкопали залишки римського театру, базару та річкового порту на місці римського міста.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Дослідження Кембриджського університету показало, що Interamna Lirenas у центральній частині Італії було процвітаючим містом і налічувало близько 2000 жителів.

Знахідки вчених свідчать, що занепад міста почався приблизно на 300 років пізніше, аніж вважалося до цього. Керівник археологічного проєкту доктор Лаунаро стверджує, що жителі покинули місто через зростаючу небезпеку вторгнення плем’я лангобардів наприкінці VI століття нашої ери.

Читайте також: У Перу археологи знайшли тисячорічні мумії дітей

Дослідницька група провела серію розкопок і виконала магнітну та георадарну зйомку на території приблизно в 24 гектари.

Результати дослідження біля річки Лірі дозволили виявити великий склад, храм та комплекс лазень. На думку археологів, ці споруди служили річковим портом у період з кінця І століття до нашої ери до IV століттям нашої ери. Окрім цього, команда виявила залишки критого театру, який міг вмістити 1500 осіб.

Археологи також знайшли 19 внутрішніх будівель і землі, які, як вважають вчені, слугували базаром великої худоби та овець.

Читайте також: Археологи знайшли в Китаї залишки рисового поля віком 5300 років

Як повідомлялося, житель турецької провінції Кайсері випадково виявив під своїм будинком підземне місто віком дві тисячі років.

Фото: PA MEDIA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-