У Тбілісі проходить мирна хода «Наш голос Євросоюзу»

У Тбілісі проходить мирна хода «Наш голос Євросоюзу»

Укрінформ
У столиці Грузії у суботу проходить проєвропейський марш під девізом «Наш голос Євросоюзу», до якого приєдналась президент країни Саломе Зурабішвілі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Перший канал.

«Так багато людей прийшли, і так багато людей донесли свій голос до Європи. Європа – це простір, де люди мають найбільше значення, де їх вільна думка має найбільше значення», – сказала Зурабішвілі.

Вона висловила надію, що вільна думка грузинів буде врахована і вони зможуть відсвяткувати це після 15 грудня, коли будуть відомі результати обговорення питання надання Грузії кандидатського статусу на саміті лідерів ЄС.

Марш стартував з площі Першої Республіки у Тбілісі, після чого учасники попрямували до площі Європи, де має бути розгорнутий найбільший прапор Євросоюзу.

Читайте також: Україна, Молдова і Грузія вступлять до ЄС одночасно - президентка Зурабішвілі

За твердженням організаторів, кожна із зірок на прапорі була виготовлена у різних регіонах Грузії. Це демонструє прагнення грузинського суспільства до євроінтеграції.

Як повідомляв Укрінформ, Грузія подала заявку на членство у ЄС в один день з Молдовою 3 березня 2022 року і за два дні після України.

Фото: InterPressNews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-