Макрон побував у Нотр-Дам де Парі, який відновлюють після пожежі

Макрон побував у Нотр-Дам де Парі, який відновлюють після пожежі

Відео
Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон відвідав собор Паризької Богоматері, який за рік мають відкрити після реставрації.

На відкриття, заплановане на 8 грудня 2024 року, він пообіцяв запросити Папу Римського, передає Укрінформ із посиланням на Le Parisien.

"Ми йдемо за амбітним графіком реконструкції за п'ять років. Це чудовий образ надії і Франції, яка знає, як відбудовуватися", - сказав Макрон.

Глава держави піднявся на відновлений шпиль собору. На ньому вже встановили хрест, але за традицією там має з’явитися також півник, якого незабаром мають освятити згідно з католицькою традицією.

Відповідаючи на питання, чи буде присутнім на відкритті Папа Римський, президент відповів: "Сподіваюся, що так, у будь-якому разі ми його запросимо. Думаю, що це буде дуже потужний момент для нашої країни, для католиків у всьому світі".

Макрон також побував у нефі і хорі собору, де починають прибирати риштування. Він оголосив, що держава проведе конкурс на 6 нових вітражів для Нотр-Дам де Парі.

Читайте також: Собор Паризької Богоматері з наступного року відкриється для відвідувачів

Старі вітражі, як постраджали від пожежі, а також попередній півник, який упав 15 квітня 2019 року, коли обвалився шпиль собору, стануть експонатами нового музею мистецтва Нотр-Дам де Парі, який мають побудувати.

Як повідомлялося, велика пожежа у соборі Паризької Богоматері - однієї з найвідоміших історичних пам'яток французької столиці - сталась у квітні 2019 року. Шпиль і покрівля собору тоді повністю обвалилися.

Фото: ANSA/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-