У Нідерландах затримали сирійського біженця за підозрою у воєнних злочинах

У Нідерландах затримали сирійського біженця за підозрою у воєнних злочинах

Укрінформ
У Нідерландах правоохоронці затримали 55-річного сирійського біженця, якого підозрюють у тортурах, сексуальному насильстві та інших злочинах під час війни в Сирії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“55-річного сирійця затримали сьогодні вранці в Дрютені (провінція Гелдерланд), оскільки його підозрюють у злочинах, скоєних у Сирії. Він очолював відділ допитів сирійського режиму в 2013 і 2014 роках. Його підозрюють у катуваннях та сексуальному насильстві щодо мирного населення”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на початку 2011 року у Сирії почалось повстання проти режиму Асада, протести було придушено. Асад отримав підтримку від воєнізованих угруповань, таких як Національні сили оборони (NDF). Затриманий в Дрютені сирієць очолював відділ допитів NDF в західному сирійському місті Саламія в 2013-2014 роках.

Повідомляється, що сирієць перебуває в Нідерландах з 2021 року та отримав дозвіл на тимчасовий притулок. Минулого року він разом із родиною приїхав жити в Дрютен.

Читайте також: Об’єднані Арабські Емірати застерегли Сирію від втручання у війну проти Ізраїлю

Підозрюваному мають оголосити звинувачення вже в понеділок.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах прокуратура вимагає 17 років ув'язнення для сирійця за підозрою у скоєнні воєнних злочинів та злочинів проти людяності у Сирії.

Йдеться про 35-річного Мустафу А. з Алеппо, затриманого в Керкраде (місто і громада в провінції Лімбург, південно-східні Нідерланди) у травні минулого року.

Він зізнався, що з 2011 по 2017 рік був членом збройних формувань президента Сирії Асада, які використовувалися для скоєння насильства проти мирного населення.

У 2019 році Мустафа А. покинув Сирію, а у 2020-му - отримав притулок у Нідерландах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-