Листопад побив «тепловий» рекорд за всю історію спостережень - кліматологи

Листопад побив «тепловий» рекорд за всю історію спостережень - кліматологи

Укрінформ
Вчені Європейського центру з питань зміни клімату Copernicus Climate Change Service (C3S) заявили, що листопад став найспекотнішим для себе місяцем, вже шостим поспіль цього року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

За даними C3S, листопад був майже на третину градуса за Цельсієм «спекотнішим», ніж попередній найспекотніший листопад.

Вчені вказують, що цьогорічний листопад був на 1,75 градуса за Цельсієм теплішим, ніж у доіндустріальний період.

«Останні пів року були справді шокуючими. У вчених закінчуються прикметники, щоб описати це, — сказала заступник директора C3S Саманта Берджесс.

Зазначається, що середня температура листопада становила 14,22 градуса за Цельсієм, що на 0,85 градуса тепліше середнього показника за останні 30 років.

За словами Берджесса, два дні місяця були на 2 градуси Цельсія теплішими, ніж у доіндустріальний період, чого раніше у світі не було.

Читайте також: У Києві за осінь зафіксували п’ять температурних рекордів

Паризька кліматична угода 2015 року поставила за мету обмежити глобальне потепління на 1,5 градуса у порівнянні з доіндустріальними часами в довгостроковій перспективі, а якщо цього не вийде, принаймні на 2 градуси вище за доіндустріальний період.

Як повідомляв Укрінформ, вчені Європейського центру з питань зміни клімату Copernicus Climate Change Service (C3S) очікують, що 2023 рік «практично напевно» буде найтеплішим за 125 тисяч років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-