Отруєння Кара-Мурзи: Австралія запровадила санкції проти 13 росіян

Отруєння Кара-Мурзи: Австралія запровадила санкції проти 13 росіян

Укрінформ
Уряд Австралії запровадив санкції проти причетних до отруєння відомого російського опозиціонера та продемократичного активіста Володимира Кара-Мурзи.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві глави МЗС Пенні Вонг.

«Сьогодні Австралія запровадила цілеспрямовані фінансові санкції та заборонила в’їзд трьом співробітникам Федеральної служби безпеки, причетним до отруєння відомого російського опозиціонера та продемократичного активіста Володимира Кара-Мурзи. Австралія також наклала цільові фінансові санкції та заборонила поїздки щодо десяти осіб, у тому числі заступника російського міністра, які пов’язані з політично вмотивованим арештом, судом і вироком Кара-Мурзі», - зазначила вона.

За словами Пенні Вонг, причетні до жахливих репресій у Росії проти громадянського суспільства, правозахисників, незалежних журналістів, опозиційних діячів і меншин мають бути притягнуті до відповідальності.

«Австралія закликає Росію виконувати свої зобов'язання щодо прав людини згідно з міжнародними договорами. Ми також закликаємо до негайного та безумовного звільнення Кара-Мурзи та всіх інших затриманих політичних активістів», - додала Вонг.

Читайте також: Британія запровадила санкції проти шістьох росіян, причетних до «справи Кара-Мурзи»

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня Московський міський суд засудив Кара-Мурзу до 25 років позбавлення волі. Вирок винесено за трьома статтями КК РФ: у справі про «військові фейки», за участь у діяльності «небажаної» організації та у справі про «держзраду». 31 липня апеляційний суд залишив вирок без змін.

Ув’язнення Кара-Мурза відбуває в Омську - в колонії суворого режиму №6.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-