США у Радбезі: Після виходу із зернової ініціативи Росія знищила понад 300 тисяч тонн збіжжя

США у Радбезі: Після виходу із зернової ініціативи Росія знищила понад 300 тисяч тонн збіжжя

Укрінформ
Заступник постійного представника США при ООН посол Роберт Вуд заявив, що список безглуздих виправдань Росії за ведення війни проти України та спробу замаскувати свої імперські амбіції постійно розширюється.

Про це він сказав під час засідання Радбезу, передає кореспондент Укрінформу.

Американський дипломат нагадав про брехню РФ щодо використання кажанів і птахів як зброї, "хрестовий похід" проти сатаністів, захист російськомовних, русофобію у світі. «Росія сподівається, що люди повірять у її брехню, якщо вона повторюватиметься досить часто», – сказав він.

За словами Вуда, минулої зими Росія не лише скоїла жахливі воєнні злочини, а й прагнула зруйнувати енергетичну інфраструктуру України, щоб позбавити людей тепла й електропостачання в найхолоднішу пору року. «Ми очікуємо, що Росія зробить нову спробу», – зазначив він, додавши, що вже були завдані авіаудари, спрямовані проти систем захисту енергетичної інфраструктури, причому в день пам’яті за жертвами Голодомору.

Росія також підриває безпеку на морі, погрожуючи міжнародному судноплавству, переслідує судна, атакує морську інфраструктуру, зауважив дипломат.

Він нагадав, що після виходу із зернової ініціативи РФ знищила понад 300 тисяч тонн зерна, «якого було б достатньо, щоб прогодувати майже 15 млн чоловік протягом місяця». І тільки завдяки зусиллям України та її партнерів чорноморський гуманітарний коридор було відкрито і знову став можливим експорт продовольства, що дало змогу з серпня доставити на міжнародні ринки понад 6,3 млн тонн зерна та інших вантажів.

За словами дипломата, Росія захоплює частину світових ринків зерна, використовуючи експорт сільськогосподарської продукції для політичного впливу на країни, «які зараз залежать від РФ у плані продовольства».

На думку Вуда, не дивно, що Росія вперше з 1960 року не була переобрана до Ради Міжнародної морської організації - з огляду на відверту зневагу РФ до безпеки та свободи морів.

Читайте також: Кислиця прокоментував появу Путіна в Time серед претендентів на «Людину року»

Як повідомлялося, Рада Безпеки ООН розглядає гуманітарну ситуацію в Україні, пов’язану з обстрілами Росією цивільних об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-