У Хорватії арештували чоловіка, який допоміг сину російського олігарха втекти з Італії

У Хорватії арештували чоловіка, який допоміг сину російського олігарха втекти з Італії

Укрінформ
Влада Хорватії у вівторок взяла під арешт боснійця Володимира Йованича, якого підозрюють в організації втечі сина губернатора Красноярського краю і близького до Путіна олігарха Олександра Усса - Артема, який наприкінці березня втік до Росії з-під домашнього арешту в Мілані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Washington Post.

За твердженням американських прокурорів, Йованич «та інші особи, пов’язані з сербською організованою злочинною групою» організували втечу Усса від правосуддя.

Результати слідства свідчать, що Йованич допомагав Уссу спланувати втечу із-під арешту, навідуючи його під виглядом доставщика продуктів.

В день втечі Йованич «провів Усса в автомобіль та надав йому болторізи, за допомогою яких Усс зняв електронний браслет і викинув його у вікно», йдеться у листі до окружного судді США Рейчел Ковнер.

Читайте також: Більшість олігархів з РФ збільшили свої статки протягом року - Bloomberg

Після цього Йованич і його група нібито перевозили Усса через Словенію, Хорватію, Боснію та Герцеговину та Сербію, йдеться у матеріалі.

За даними влади США, за цю роботу Йованич отримав близько 50 000 євро.

Прокурори попросили суд тримати Йованича під вартою, оскільки є ймовірність його втечі «до Росії чи іншої країни, яка не передбачає екстрадиції».

Йованича звинуватили у перешкоджанні правосуддю та підбурюванні або сприянні втечі.

Нагадаємо, що наприкінці березня затриманий в Італії син губернатора Красноярського краю Артем Усс зняв електронний браслет і втік з-під домашнього арешту в Мілані, під яким перебував із осені минулого року в очікуванні екстрадиції до США.

Читайте також: У США представили законопроєкт щодо конфіскації активів російських олігархів

У Штатах росіянина підозрювали у відмиванні грошей і організації схеми з метою незаконного отримання американських військових технологій та інших спробах обійти санкції. У разі визнання винним Уссу загрожувало до 30 років тюремного ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-