Російська влада намагається придушити протести дружин військових - британська розвідка

Російська влада намагається придушити протести дружин військових - британська розвідка

Укрінформ
Російська влада намагається придушити публічні протести дружин військових, збільшуючи їм виплати.

Про це в соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

За словами аналітиків, після невеликих протестів дружин російських солдатів у Москві російська влада намагається придушити ці прояви, зокрема шляхом підкупу та дискредитації їх в інтернеті.

«...Останніми тижнями влада, ймовірно, пропонувала сім’ям (військових - ред.) збільшити грошові виплати в обмін на те, що вони утримаються від протестів», – йдеться у зведенні.

За даними британської розвідки, 27 листопада відома у РФ онлайн-група солдатських дружин опублікувала маніфест проти «безстрокової мобілізації». За кілька днів групу попередили про публікування фейків. Ймовірно, це відбулося з подачі прибічників режиму, вважають у британському Міноборони.

«Влада, ймовірно, особливо чутлива до будь-яких протестів, пов’язаних з мобілізованими у вересні 2022 року, які вже понад рік перебувають на передовій», – підсумували британські аналітики.

Читайте також: У Росії почали наймати жінок у штурмові загони - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада дружини російських військових провели, ймовірно, першу публічну вуличну акцію протесту в Москві після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

У російському Новосибірську 19 листопада влада не дозволила мітинг родичів мобілізованих на війну проти України. Замість цього місцеві чиновники провели закриту зустріч із ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-