США заблокували міжнародні схеми, які працювали на військові потреби Ірану

США заблокували міжнародні схеми, які працювали на військові потреби Ірану

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти двох десятків фізичних осіб і організацій в Ірані та інших країнах, які забезпечували фінансовий прибуток іранського режиму й зокрема його військової машини.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC запровадив санкції проти понад 20 фізичних та юридичних осіб за їхню участь у фінансових схемах на користь Міністерства оборони та матеріально-технічного забезпечення збройних сил Ірану (MODAFL), Генерального штабу збройних сил Ірану (AFGS) і Корпусу вартових ісламської революції - Сил Кудс (IRGC-QF)», - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що завдяки цим схемам Іран отримував мільярдні прибутки через продаж товарів. Ці кошти йшли на фінансування діяльності Ірану щодо дестабілізації в регіоні, а також підтримки цілої низки регіональних проксі-угруповань, в тому числі ХАМАС і Хізбалли.

У Мінфіні США зауважили, що іранський режим використовує заплутані мережі іноземних підставних компаній і брокерів для здійснення незаконної комерційної діяльності та використання міжнародної фінансової системи.

Читайте також: Саудівська Аравія пропонує Ірану інвестиції задля обмеження війни між Ізраїлем і ХАМАС - Bloomberg

Серед іноземних компаній, які забезпечують доходи на військові потреби іранського режиму, вказані компанії з Гонконгу й Об’єднаних Арабських Еміратів, які забезпечують продажі на мільярди доларів клієнтам у Європі та Східній Азії.

Як повідомляв Укрінформ, уряд США систематично запроваджує нові санкції проти Ірану, щоби забезпечити ефективну міжнародну ізоляцію фінансової й торговельної діяльності режиму в Тегерані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-