Французькі лікарі розкритикували встановлення телемедичних кабін на вокзалах країни

Французькі лікарі розкритикували встановлення телемедичних кабін на вокзалах країни

Укрінформ
Орден лікарів не приймає ідею Національної залізничної компанії Франції (SNCF) розгорнути зони доступу до дистанційної медицини на станціях, натомість пропонує їм привабити лікарів у сільську місцевість іншим методом.

Про це ідеться в заяві медиків, передає Укрінформ з посиланням на BFMTV.

«Орден лікарів висловлює глибоке занепокоєння з приводу розвитку такої комерційної діяльності в охороні здоров'я. Цей рух у сфері надання послуг набуває форми справжньої дерегуляції нашої системи охорони здоров'я. Це закріплює територіальну нерівність у доступі до медичної допомоги, коли деякі райони вважатимуться ще більш другосортними, не кажучи вже про ті, що знаходяться далеко від залізничних станцій", - твердять лікарі.

Читайте також: Франція готова прийняти на лікування поранених дітей із Гази - Макрон

Вони просять залізничників зосередитися на своїй основній місії, яка полягає в наданні якісних залізничних послуг, і закликають державну компанію "покращити залізничне сполучення з найбільш ізольованими районами, що є справжнім викликом з точки зору залучення медичних працівників у ці райони".

"Десять мільйонів людей проходять через вокзали щодня, і 90% населення живе в межах 10 км від вокзалу", - підкреслює Рафаель Полі, генеральний директор фірми Gares et Connexions (Вокзали та Сполучення), яка управляє кількома тисячами вокзалів у країні та є відповідальною за цей проєкт.

Читайте також: Франція додатково виділить €12 мільйонів на охорону здоровʼя в Україні

У найближчі 5 років на 300 станціях у місцевостях із недостатнім рівнем медобслуговування відкриють пункти дистанційного допуску до лікаря. Медсестра з державною кваліфікацією завжди перебуватиме на місці, а пацієнта дистанційно оглядатиме лікар, який практикує у Франції.

Потенційно йдеться про запуск подібних кабінок на 1 735 станціях. Ставитимуть їх ті ж підрядники, які під час епідемії COVID-19 інсталювали на вокзалах кабінки для щеплень. Вони визнають, що проєкт складний, але необхідний для суспільства. Час роботи таких мікрокабінетів буде залежати від припливу і відтоку пасажирів на визначених станціях, а перший подібний центр має відкритися в першому кварталі 2024 року.

Читайте також: Україна і Франція працюють над поглибленням співпраці між компаніями та страхуванням ризиків

Усі процедури будуть оплачуватися як консультація категорії 1, а отже відшкодовуватимуться французькою системою соціального страхування.

Як повідомлялось, Франція долучиться до розбудови центрів психічного здоровʼя в Україні. Зокрема, йдеться про вивчення можливостей відбудови лікарень за модульним принципом на деокупованих територіях. Це дасть змогу забезпечити доступ до необхідної медичної допомоги у найкоротші терміни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-