У Франції шукають вандалів, які пошкодили єврейські надгробки на цвинтарі Першої світової

У Франції шукають вандалів, які пошкодили єврейські надгробки на цвинтарі Першої світової

Укрінформ
Десять єврейських надгробків знайшли пошкодженими на німецькому військовому цвинтарі часів Першої світової війни в містечку Мулен-су-Туван на півночі Франції.

Прокуратура почала розслідування за фактом наруги над могилами, повідомляє Укрінформ із посиланням на BFMTV

«Після того, що сталося, я можу лише найрішучішим чином засудити осквернення десяти єврейських надгробків», - так зреагував на цей акт вандалізму глава держави Емманюель Макрон.

На пресконференції у Швейцарії він підтвердив своє «особисте зобов'язання непримиренно і невпинно боротися проти всіх форм антисемітизму».

За даними жандармерії, надгробки були розбиті або й узагалі цілком знесені. При цьому кладовище не обладнане системою відеоспостереження, що ускладнить пошук зловмисників. У префектурі уточнили, що на цвинтарі загалом - 1903 християнські та єврейські могили німецьких солдатів Першої світової війни.

Читайте також: Макрон: Антисемітизм слід повернути туди, де йому належить бути, – у суди та за ґрати

Згідно з останніми даними, оприлюдненими міністром внутрішніх справ Франції Жеральдом Дарманеном, від 7 жовтня (коли ХАМАС напав на Ізраїль) у країні зафіксовано понад 1500 антисемітських актів або коментарів.

Як повідомляв Укрінформ, у середу генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич заявила, що РЄ занепокоєна зростанням кількості антисемітських актів на континенті та закликала посилити боротьбу зі злочинами, які загрожують європейським цінностям та свободам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-