Для США важливо говорити з Китаєм напряму щодо війни РФ проти України - Білий дім

Для США важливо говорити з Китаєм напряму щодо війни РФ проти України - Білий дім

Укрінформ
Уряди США й Китаю повинні мати прямі обговорення критично важливих питань, зокрема, війни РФ проти України та недопущення постачання озброєнь в Росію.

Про це заявив у понеділок радник президента Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван перед запланованою цього тижня зустріччю глав США й Китаю, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати й Китай повинні мати можливість прямо обговорювати усі критичні питання, які постають перед нашими двома країнами, включно з проблемами під час криз, таких як російсько-українська криза», - наголосив Салліван.

У цьому контексті він підкреслив, що президент Байден «мав низку відвертих розмов із президентом Сі щодо питання військової підтримки Російської Федерації, яка веде війну в Україні».

Салліван охарактеризував двосторонні відносини США з Китаєм як «складні й конкурентні», що можуть «легко перерости в конфлікт або конфронтацію». Тому, за його словами, необхідно керувати цим процесом «належним чином».

Читайте також: Байден переконуватиме Сі Цзіньпіна відновити лінії зв’язку між військовими США й Китаю - Білий Дім

Водночас він зазначив, що, за останніми оцінками, не було виявлено, щоби Китай постачав зброю Москві після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Однак він зауважив, що ця інформація може бути застарілою, оскільки базується на даних кількаденної давності.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в Білому домі офіційно підтвердили, що президент США Джо Байден зустрінеться з главою Китаю Сі Цзіньпіном 15 листопада в Сан-Франциско, де проходитиме саміт АТЕС.

Фото: Leandro Monteiro, flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-