Китай закидає G7 «затягування» війни Росії проти України

Китай закидає G7 «затягування» війни Росії проти України

Укрінформ
Китай вважає країни «Групи семи» (G7) відповідальними за триваючу повномасштабну агресію Росії проти України.

Про це йдеться в заяві посольства КНР у Японії з приводу комюніке зустрічі глав МЗС країн G7 у Токіо, передає Укрінформ.

«Кожен у світі чітко бачить, що не хто інший, як вузьке коло країн, що гуртуються навколо G7, вводить економічні санкції та затягує конфлікт (так у Китаї називають війну – ред.) між Росією і Україною», - ідеться в заяві.

У ній зазначається, що попри серйозне занепокоєння Китаю, країни G7 «знову допустили безвідповідальні звинувачення на адресу Китаю щодо питань, пов’язаних із Тайванем, Гонконгом, правами людини та кризою в Україні».

«Китай буде неухильно захищати свій територіальний суверенітет та інтереси і рішуче виступати проти спроб інших країн стримувати Китай… чи втручатися в його внутрішні справи», - наголошується в заяві.

Читайте також: Блінкен назвав чотири кроки на підтримку України, які погодила G7

У диппредставництві Китаю в Японії повідомили, що висловили рішучий протест і суворі зауваження Японії як організатору міністерської зустрічі G7.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ країн «Групи семи» (G7) у середу під час сесії щодо України в рамках дводенної зустрічі в Токіо підтвердили рішучість нарощувати санкційний тиск на Росію та продовжувати підтримку України.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-