В Італії спустили на воду «яхту Путіна», арештовану півтора року тому - ФБК

В Італії спустили на воду «яхту Путіна», арештовану півтора року тому - ФБК

Укрінформ
В Італії спущено на воду заарештовану торік супер'яхту «Шехерезада», яка, ймовірно, належить президентові РФ Володимиру Путіну.

Про це написала у Телеграмі Навального керівник Фонду боротьби з корупцією Марія Пєвчих, передає Укрінформ.

Пєвчих нагадала, що яхту арештували у травні 2022 року. При цьому «хтось заплатив мільйони євро» за ремонт "Шехерезади" та на виплату зарплату її російському екіпажу.

Тепер, припускає керівник ФБК, будь-якої миті яхта може вийти в море.

«Якщо італійський уряд з якоїсь причини дозволить "Шехерезаді" втекти, це буде найбільшою ганьбою, яку тільки можна собі уявити. Найсуттєвіший удар по санкційній політиці ЄС. Цього не має статися», - наголошує Пєвчих.

Як повідомлялося, весною минулого року команда Навального опублікувала розслідування про яхту "Шехерезада", що, за даними рослідувачів, належить Володимиру Путіну. Її вартість оцінили у 700 мільйонів євро. Члени екіпажу пов'язані з Федеральною службою охорони РФ.

Читайте також: З’явилося розслідування про нову яхту Путіна за $100 мільйонів

У травні 2022 року уряд Італії заарештував яхту. Повідомлялося, що фінансова поліція встановила «наявність значних економічних та ділових зв'язків бенефіціарного власника "Шехерезади" із високопоставленими представниками російського уряду».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-