Байден визначився з кандидатом на посаду заступника держсекретаря США

Байден визначився з кандидатом на посаду заступника держсекретаря США

Укрінформ
Президент США Джо Байден висунув кандидатуру Курта Кемпбелла на посаду заступника держсекретаря Сполучених Штатів, обов’язки якого зараз виконує Вікторія Нуланд.

Про це йдеться у повідомленні Білого дому, передає Укрінформ.

Ця посада від липня, коли пішла у відставку Венді Шерман, офіційно залишається вакантною, а Нуланд виконує обов’язки у статусі «тимчасової виконувачки обов’язків».

Кемпбелл, якому зараз 66 років, від січня 2021 року працює заступником помічника президента США й координатором з питань Індійсько-Тихоокеанського регіону в Раді нацбезпеки.

В американському істеблішмент Кемпбелла називають «азіатським царем», оскілки він брав активну участь у формуванні політики Сполучених Штатів щодо Азії під час попередніх адміністрацій. Наприклад, будучи помічником держсекретаря у справах Східної Азії та Тихого океану в 2009 - 2013 роках він відіграв важливу роль у формуванні стратегії «повороту до Азії» колишнього президента Барака Обами.

Читайте також: Блінкен знову летить до Ізраїлю та Йорданії - Держдеп

Ще раніше Кемпбелл обіймав посаду заступника помічника міністра оборони США з питань Азії та Тихого океану в адміністрації Білла Клінтона.

Він також є директором-засновником Центру нової американської безпеки та директором Aspen Strategy Group, авторитетного американського аналітичного центру.

Кандидатура Кемпбелла на посаду заступника держсекретаря потребує затвердження Сенатом США.

Нуланд від квітня 2021 року є заступницею держсекретаря з політичних питань. Це третя за значущістю посада у Держдепі.

Читайте також: Блінкен уперше зустрівся з новим спікером, говорили про допомогу Україні

В Україні вона стала відомою за часів роботи в адміністрації Обами помічницею держсекретаря США у справах Європи та Євразії. У цьому статусі 11 грудня 2013 року, під час Євромайдану відвідала Київ, де зустрічалася з тодішнім Президентом Януковичем, а також побувала на Майдані Незалежності та підтримала учасників протесту.

Як повідомляв Укрінформ, речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що нагальна потреба підтримки України залишається, і для Сполучених Штатів дуже важливо допомогти українцям захиститися від атак Росії, які продовжуються.

Фото: twitter.com/POTUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-