Китайський дипломат про постачання КНДР зброї до Росії - не втручаємося у співпрацю інших країн

Китайський дипломат про постачання КНДР зброї до Росії - не втручаємося у співпрацю інших країн

Укрінформ
Китай не втручається у двосторонню співпрацю інших країн, а усі міжнародні зусилля, на думку Пекіна, мають бути спрямовані на те, щоб допомогти зупинити вогонь і відновити мир в Україні.

Про це заявив постпред Китаю при ООН Чжан Цзюнь, відповідаючи на прохання власкора Укрінформу у Нью-Йорку прокоментувати поставки зброї з Північної Кореї в Росію.

«Хочу підкреслити: усі зусилля мають бути спрямовані на те, щоб допомогти зупинити вогонь і відновити мир в Україні. Але ми не втручаємося у двосторонню співпрацю інших країн», - сказав він.

За словами постпреда, «позиція Китаю полягає в тому, що треба поважати суверенітет і територіальну цілісність держав, принципи Статуту ООН».

Читайте також: КНДР передає Росії снаряди та старі гармати - ЗМІ

«А також інтереси безпеки мають бути враховані всіма сторонами», - додав він.

Постпред запевнив, що Китай під час головування в Радбезі в листопаді буде «відкритий до будь-яких подальших дискусій у РБ. Це те, що також турбує багато країн». Підтримання миру і безпеки України - на порядку денному Ради Безпеки ООН, нагадав він.

Презентуючи журналістам програму роботи Радбезу під час головування Китаю в листопаді, Чжан Цзюнь, зазначив, що Рада Безпеки ООН продовжуватиме стежити за ситуацією в Україні.

Члени Радбезу завжди можуть ініціювати розгляд цього питання, пояснив він.

Читайте також: Корея застерегла Росію від передачі КНДР ракетних технологій

У жовтні в Радбезі ООН головувала Бразилія, у листопаді головування перейшло до Китаю, у грудні - черга Еквадору.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея надала Росії понад 1 млн артилерійських снарядів, які РФ може використовувати для обстрілів України.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-