КНДР передає Росії снаряди та старі гармати - ЗМІ

КНДР передає Росії снаряди та старі гармати - ЗМІ

Укрінформ
Північна Корея передає своєму партнеру Росії як артилерійські снаряди, так і гармати, хоча й старі.

Про це у відеоогляді ситуації на фронті розповів репортер німецької газети Bild Юліан Рьопке, передає Укрінформ. 

Журналіст коментує відео зі станції Шиманівська Амурської області на Далекому Сході РФ, де «російський потяг перевозить дуже-дуже старі артилерійські гармати». На відкритих платформах можна побачити 122-мм гармати Д-30, які виробляли в СРСР з початку 1960-х років.

Окремі деталі свідчать, за словами Рьопке, що це не Д-30-А, які використовуються нині в Росії, а саме оригінальні гармати, з 1960-х, які досі є на озброєнні КНДР.

З огляду на місце зйомки та напрямок руху потягу, оглядач робить висновок, що «йдеться саме про північнокорейську зброю, яку диктатор Кім Чен Ин наразі постачає диктатору Володимиру Путіну».

Раніше європейські джерела повідомляли, що КНДР могла передати вже до 350 тисяч снарядів, які можуть використовуватися як власне російськими гарматами, так і тими, які передає Північна Корея і які невдовзі потраплять на фронт.

Читайте також: Держдеп відповів Лаврову: потік зброї з КНДР в Росію - це не чутки

«Це величезна проблема», - констатує Рьопке.

Західні партнери, які пообіцяли передати Україні мільйон снарядів, змогли до цього часу надіслати менше 300 тисяч, додав він.

Як повідомлялося, російський і північнокорейський диктатори Путін і Кім Чен Ин зустрічалися у вересні на російському Далекому Сході. Нещодавно Пхеньян відвідав глава МЗС РФ Сергій Лавров, до цього там побував і міністр оборони Сергій Шойгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-