У католицькій церкві Іспанії вибачилися за насильство над дітьми

У католицькій церкві Іспанії вибачилися за насильство над дітьми

Укрінформ
Після незалежного розслідування фактів сексуального насильства над дітьми у католицькій церкві Іспанії представники єпископської конференції країни вибачилися за це.

Про це повідомляє Euronews, передає Укрінформ.

Цифри, оприлюднені минулої п’ятниці іспанським омбудсменом, стали нищівним ударом для католицької церкви країни.

Згідно з оцінкою Незалежної комісії з розслідування сексуального насильства над дітьми в католицькій церкві, понад 200 000 неповнолітніх могли стати жертвами сексуального насильства з боку духовенства в Іспанії.

Читайте також: Екскардинала США не судитимуть за розбещення підлітка

Після публікації цих даних єпископи країни скликали надзвичайну асамблею, а 31 жовтня провели пресконференцію, щоб обговорити цей звіт.

Єпископи висловили "жаль з приводу шкоди, завданої деякими членами церкви", вибачилися перед постраждалими та зазначили, що вважають рекомендації комісії "цінними".

Єпископи готові брати участь у фонді, запропонованому омбудсменом, для виплати компенсації жертвам насильства, але "лише якщо це буде зроблено для усіх жертв", а не лише для тих, хто постраждав від насильства у церкві.

"Я знову приношу наші вибачення жертвам щодо цього болю. Ми також хочемо працювати над цілісним відшкодуванням жертвам та досягти прогресу в захисті та запобіганні жорстокому поводженню", - сказав президент Єпископської конференції Іспанії Хуан Хосе Омелла.

Читайте також: В Ірландії освятили перший храм для українців-католиків

"Але якщо взяти до уваги лише (зловживання, скоєні церквою), 90% постраждалих будуть виключені та не отримають відшкодування", – додав він.

Як повідомляв Укрінформ, із 1940 року в Іспанії понад 200 тисяч неповнолітніх зазнали сексуального насильства з боку католицького духовенства. Такі дані розслідування, яке здійснювала створена парламентом країни спеціальна комісія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-