Держдеп США порівняв антисемітські акції в Росії з єврейськими погромами

Держдеп США порівняв антисемітські акції в Росії з єврейськими погромами

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає недопустимими насильницькі акти в Росії проти євреїв та закликає владу в Москві публічно засудити цю риторику й забезпечити безпеку єврейському населенню.

З відповідною заявою виступив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми засуджуємо насильницькі антисемітські заходи, про які надходять повідомлення з Росії, і які загрожують ізраїльтянам та євреям», - підкреслив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Росії вигідні антисемітські рухи - експерт про погроми в Махачкалі

Він додав, що відео з Росії, які поширюються мережею, «схожі на погроми».

«Ми закликаємо російську владу публічно засудити ці насильницькі протести й притягнути до відповідальності усіх причетних до них, а також забезпечити безпеку ізраїльтянам і євреям в Росії»,- наголосив речник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю в аеропорту Махачкали, столиці Дагестану, відбулася антисемітська акція. Натовп, розлючений прибуттям літака з Ізраїлю, у пошуках євреїв вдерся до термінала та прорвався на злітно-посадкову смугу.

Президент України Володимир Зеленський потім заявив, що штурм аеропорту розлюченим натовпом є частиною поширеної в Росії ненависті до представників інших народів, що пропагується на державному рівні.

Читайте також: Антисемітські заворушення у Махачкалі: у МЗС відреагували на закиди Росії щодо причетності України

МЗС країни-агресора назвало погром в Махачкалі запланованою ззовні провокацією, звинувативши в цьому Україну. Водночас МЗС України відкинуло звинувачення Кремля, й нагадало про антисемітські заяви самих російських лідерів.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-