Антисемітські заворушення у Махачкалі: у МЗС відреагували на закиди Росії щодо причетності України

Антисемітські заворушення у Махачкалі: у МЗС відреагували на закиди Росії щодо причетності України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України відкинуло звинувачення Росії у причетності до антисемітських заворушень в аеропорту Махачкали.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Дипломат підкреслив, що події в Махачкалі відзеркалюють глибоко вкорінений антисемітизм російських еліт та суспільства, а погрози розправитися із євреями — це наслідок роботи російської державної пропаганди, яка десятиліттями культивувала серед росіян почуття ненависті до інших народів. Ніколенко також пригадав, що не так давно президент Володимир Путін та міністр закордонних справ Сергій Лавров виступали із образливими антисемітськими заявами.

Читайте також: Аеропорт Махачкали показав СВОєрідне обличчя Росії: дайджест пропаганди за 27-29 жовтня 2023 року

“Звинувачення МЗС РФ на адресу України в причетності до подій в Дагестані — намагання перекласти відповідальність з хворої голови на здорову”, – зазначив речник МЗС.

Він висловив переконання, що міжнародна спільнота має рішуче реагувати на прояви расової ненависті в Росії та будь-де у світі.

Як повідомлялося, у неділю ввечері в аеропорту Махачкали, столиці Дагестану, відбулася антисемітська акція. Натовп, розлючений прибуттям літака з Ізраїлю, у пошуках євреїв вдерся до термінала та прорвався на злітно-посадкову смугу.

Читайте також: Після погрому в Махачкалі Штати закликали владу Росії захистити єврейську громаду

Президент України Володимир Зеленський потім заявив, що штурм аеропорту розлюченим натовпом є частиною поширеної в Росії ненависті до представників інших народів, що пропагується на державному рівні.

МЗС країни-агресора назвало погром в Махачкалі запланованою ззовні провокацією, звинувативши в цьому Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-