Японія та Філіппіни планують посилити військову співпрацю на тлі претензій Китаю

Японія та Філіппіни планують посилити військову співпрацю на тлі претензій Китаю

Укрінформ
Японія та Філіппіни розглядають можливість проведення переговорів щодо нового двостороннього договору про посилення співпраці у військовій сфері та проведення спільних навчань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo News.

Очікується, що під час запланованого на початок листопада саміту на Філіппінах японський прем'єр-міністр Фуміо Кішіда і президент Фердинанд Маркос дадуть зелене світло переговорам щодо «угоди про взаємний доступ» військ в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Це буде перша така угода Японії з країною Південно-Східної Азії, подібні документи підписано з Австралією і Великою Британією, які набули чинності на початку цього року.

За словами джерел, на саміті Кішіда і Маркос говоритимуть про проведення спільних військових навчань, що сприятиме розвитку тристороннього співробітництва у сфері безпеки, у якому також братимуть участь Сполучені Штати.

Читайте також: США, Японія і Південна Корея вперше провели спільні повітряні навчання біля Корейського півострова

За словами джерел медіаресурсу, на тлі територіальних претензій Китаю в Східно-Китайському і Південно-Китайському морях Японія і Філіппіни прагнуть посилити стримування за допомогою регулярних спільних навчань зі США.

Кішіда і Маркос, імовірно, обговорять питання постачання Японією зброї та військової техніки на Філіппіни, а також великих патрульних кораблів для берегової охорони. Торік японці передали Манілі два таких судна.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-