Держдеп схвалив продаж HIMARS і ATACMS Латвії

Держдеп схвалив продаж HIMARS і ATACMS Латвії

Укрінформ
Державний департамент США схвалив продаж уряду Латвії високомобільних артилерійських ракетних систем M142 (HIMARS) та відповідного обладнання орієнтовною вартістю 220 мільйонів доларів.

Як передає Укрінформ, відповідна інформація розміщена на сайті Управління воєнного співробітництва Міністерства оборони США.

Зазначається, що уряд Латвійської Республіки звернувся до США з проханням придбати шість високомобільних артилерійських ракетних систем M142 (HIMARS); 12 шестизарядних контейнерів з ракетами M30A2 (GMLRS) та ще 12 контейнерів з ракетами M31A2 (GMLRS-U), а також десять контейнерів із ракетами типу M57 (ATACMS).

Загальна вартість угоди оцінюється у 220 мільйонів доларів США.

«Цей запропонований продаж підтримає цілі зовнішньої політики та цілі національної безпеки Сполучених Штатів шляхом підвищення безпеки члена НАТО, який є важливою силою політичної стабільності та економічного прогресу в Європі», - йдеться у пресрелізі.

Читайте також: Росіянам немає чим перехоплювати ATACMS - експерт

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Литви високо оцінило підвищення оборонного потенціалу країни після дозволу Держдепартаменту США на закупівлю реактивних систем HIMARS і комплексів ATACMS на суму 495 млн доларів.

Фото: Wikimedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-