У Польщі розслідують смерть двох нелегальних мігрантів на кордоні з Білоруссю

У Польщі розслідують смерть двох нелегальних мігрантів на кордоні з Білоруссю

Укрінформ
Районна прокуратура міста Гайнувка Підляського воєводства Польщі (північний схід країни) розслідує смерть двох нелегальних мігрантів поблизу кордону з Білоруссю.

Як зазначає радіо Bialystok, першого нелегального мігранта з однієї із країн Африки виявлено в неділю, а іншого - у понеділок вранці, передає Укрінформ.

Як зазначається, у неділю через діру, яку було вирізано у загородженні, до Польщі перейшла група нелегальних мігрантів, яка побачивши польський патруль почала втікати. Один з нелегалів з африканського континенту потрапив в болото і застряг. Польські рятувальники змогли його витягти звідти, але він помер від переохолодження.

Читайте також: Литва відряджає прикордонників до Латвії, яка стикнулася з рекордним напливом нелегалів

Водночас у понеділок вранці служба охорони залізниці виявила тіло мігранта, ймовірно з Азії, у районі міста Клещелі. Цією справою також займається районна прокуратура у Гайнувці. Польські слідчі не виключають, що чоловік також помер від переохолодження, оскільки був легко вбраний.

Видання нагадує, що з літа 2021 року польські слідчі ведуть справи щодо смерті 27-ми нелегальних мігрантів поблизу кордону з Білоруссю.

Як відомо, криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня 2021 року. Відтоді щодня здійснюються спроби порушення кордону великими і малими групами нелегалів за активної підтримки білоруських спецслужб.

Читайте також: Дуда ознайомився із ситуацією на стику кордонів Польщі, України й Білорусі

Як повідомила Прикордонна служба РП, за минулу добу, 22 жовтня, 169 нелегалів з країн Азії та Африки намагалися нелегально потрапити до Польщі з території Білорусі.

Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь і Росію у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку.

Фото: Joanna Szubzda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-