У Лондоні пройшов 100-тисячний «Марш за Палестину»

У Лондоні пройшов 100-тисячний «Марш за Палестину»

Укрінформ
У суботу в Лондоні відбулися пропалестинські демонстрації. Мітингувальники пройшли маршем через всю столицю з вимогою негайного припинення вогню в Газі після нападу ХАМАСу на Ізраїль два тижні тому.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

За оцінками поліції, в демонстрації "Національний марш за Палестину", організованій Кампанією солідарності з Палестиною, взяли участь 100 000 осіб.

Протестувальники скандували гасло "Вільна Палестина", тримали транспаранти і розмахували палестинськими прапорами, а потім зібралися біля офіційної резиденції прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака.

Перед початком маршу поліція попередила, що будь-хто, хто виявить підтримку ХАМАС, забороненій у Британії як терористична організація, буде заарештований, і що будь-який випадок злочину на ґрунті ненависті не буде допущений.

Протест пройшов мирно і ніхто не був заарештований.

У п'ятницю лондонська поліція опублікувала дані, які свідчать, що цього місяця кількість антисемітських злочинів зросла на 1353% порівняно з аналогічним періодом минулого року, а кількість злочинів на ґрунті ісламофобії збільшилася на 140%.

Читайте також: Грета Тунберг підтримала Палестину та Газу

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні затримали приблизно 300 учасників антивоєнної демонстрації, що закликала до припинення війни між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС, під час якої частина людей зайшла до будівлі Капітолія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-