У Швеції хочуть обмежити соцвиплати для мігрантів з неєвропейських країн

У Швеції хочуть обмежити соцвиплати для мігрантів з неєвропейських країн

Укрінформ
У Швеції правий уряд на чолі з прем’єр-міністром Ульфом Крістерссоном має намір обмежити отримання соціальних пільг і виплат для мігрантів з неєвропейських країн.

Про це повідомляє Громадське із посиланням на Yle, передає Укрінформ.

Напередодні у колонці в газеті Dagens Nyheter лідери панівних партій та «Шведських демократів» заявили, що для скорочення кількості іммігрантів і покращення інтеграції в суспільство тих, хто вже приїхав, варто ускладнити отримання соціальних виплат. 

Наприклад, політики пропонують давати доступ до пільг і компенсацій не відразу, а спершу вимагати від іммігранта вивчити шведську мову та працевлаштуватися.

Читайте також: Теракт у Брюсселі: прем’єр Швеції закликав ЄС до посилення прикордонного контролю

Крім того, пропонується скасувати можливість отримувати одночасну одразу кілька виплат.

«На відміну від багатьох країн, у Швеції є те, що ми називаємо соціальною допомогою за місцем проживання, тобто ви отримуєте доступ до всіх наших систем соціального забезпечення, просто живучи та перебуваючи у Швеції, і ми вважаємо, що це погана ідея», — пояснив Крістерссон.

Натомість, на думку прем’єр-міністра, іммігрантам потрібно поступово надавати права на різноманітні пільги, якщо вони працюють на добробут суспільства.

«Я вважаю, що дуже важливо встановити принцип: якщо ви можете працювати, ви повинні працювати й підтримувати себе самостійно», — сказав Крістерссон.

Читайте також: Швеція надасть Україні пакет військової допомоги на $199 мільйонів

Нагадаємо: зараз у Швеції проживає близько 10,3 мільйона людей, з них 2,6 мільйона народилися за кордоном або мають одного чи двох батьків, які народилися за межами Швеції. Тобто 25% населення Швеції має іноземне походження.

За даними Управління статистики Швеції, у 2022 році до країни іммігрували 102 436 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-