Швеція надасть Україні пакет військової допомоги на $199 мільйонів

Швеція надасть Україні пакет військової допомоги на $199 мільйонів

Укрінформ
Швеція відправить Україні новий пакет військової допомоги на суму 2,2 млрд крон (199 млн доларів), що складається з боєприпасів та запасних частин для раніше переданих систем.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр оборони Швеції Пол Йонсон, повідомляє агенція Reuters.

"Швеція надасть Україні новий пакет військової підтримки вартістю 2,2 мільярда крон (199 мільйонів доларів), що складається переважно з боєприпасів та запасних частин до раніше наданих систем", - повідомив сьогодні міністр оборони Пол Йонсон.

Зазначається, що новий пакет військової допомоги буде 14-м, який Швеція надає Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ, загальна вартість допомоги скандинавської країни Україні тепер складатиме трохи більше 22 мільярдів крон (2 млрд доларів - ред.).

Йонсон додав, що уряд також офіційно доручив збройним силам проаналізувати, чи зможе Швеція надіслати Україні винищувачі виробництва Jas Gripen.

Читайте також: Швеція розгляне можливість передачі Україні винищувачів Gripen

Як повідомлялося, міністри закордонних справ України та Швеції Дмитро Кулеба та Тобіас Біллстрьом домовилися розпочати переговори щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки у розвиток Вільнюської декларації G7.

Фото: ua.news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-