Газопровід між Фінляндією та Естонією ремонтуватимуть до квітня 2024 року

Газопровід між Фінляндією та Естонією ремонтуватимуть до квітня 2024 року

Укрінформ
Фінський державний оператор газотранспортної системи Gasgrid заявив, що ремонтні роботи на газопроводі Balticconnector і перевірка безпеки триватимуть щонайменше п'ять місяців. Трубопровід можуть знову здати в експлуатацію не раніше початку квітня 2024 року.

Про це повідомляє Yle, передає Укрінформ.

У компанії запевнили, що ситуація в газовій системі Фінляндії залишається стабільною, зокрема за рахунок терміналу скрапленого природного газу (СПГ) в муніципалітеті Інкоо.

За даними Gasgrid, перевірки газопроводу триватимуть довго через складні погодні умови та офіційне розслідування інциденту з Balticconnector.

Читайте також: Нова російська диверсія на Балтиці: які висновки фінсько-естонського розслідування

За інформацією, отриманою виданням, у розслідуванні пошкодження газопроводу у Фінській затоці основна увага приділяється надводним суднам.

Як повідомляв Укрінформ, пошкодження газопроводу Balticconnector між Фінляндією та Естонією було виявлено в ніч на неділю, 8 жовтня.

Державний прокурор Естонії Трійну Олев заявила, що розслідування, завершене у четвер, показує, що пошкодження кабелю зв'язку між Естонією та Фінляндією має антропогенний характер. При цьому над місцем аварії було два судна, одне з них під російським прапором.

Фото: Henrietta Hassinen / Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-