Ізраїль відклав наземну операцію в секторі Гази через негоду - ЗМІ

Ізраїль відклав наземну операцію в секторі Гази через негоду - ЗМІ

Укрінформ
Ізраїль відклав початок наземної операції проти ХАМАС, яку планували на ці вихідні у секторі Гази, через несприятливу погоду.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на джерела в ізраїльській армії.

«Спочатку наступ було заплановано на вихідні, але було відкладено на кілька днів, принаймні частково через погодні умови, які ускладнили б ізраїльським пілотам і операторам безпілотників забезпечення повітряного прикриття наземних сил, повідомили офіцери», - йдеться у публікації.

За словами ізраїльських військових, під час операції, окрім піхоти, ізраїльські ударні сили включатимуть танки, саперів і спецназ. Сухопутні війська прикриватимуть бойові літаки, гелікоптери, безпілотники і артилерію, що стрілятиме з суші і моря.

Їхньою метою є «розгром» ХАМАСу і ліквідація його лідерів, відповідальних за напад на Ізраїль 7 жовтня.

Як повідомлялося, 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС здійснило масштабну атаку на Ізраїль. Вторгнення бойовиків супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення, зокрема дітей. Унаслідок атаки загинули понад 1300 ізраїльтян, більше сотні людей бойовики захопили у заручники.

Читайте також: По півночі Ізраїлю вдарили ракети із Сирії, ЦАХАЛ відповів обстрілом

Ізраїль оголосив про початок військової операції проти ХАМАСу в ніч проти 13 жовтня та попередив ООН, що все населення на північ від Ваді-Гази має переселитися до південної частини протягом наступних 24 годин. У цьому регіоні проживають близько 1,1 мільйона людей.

За даними ООН, понад 423 тисячі мешканців сектору Гази залишили свої домівки ще до того, як Ізраїль наказав їм евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-