У Британії тисячі людей вийшли на пропалестинські мітинги

У Британії тисячі людей вийшли на пропалестинські мітинги

Укрінформ
Акції на підтримку дій терористичного угрупування ХАМАС тривають у Великій Британії, зокрема, у Лондоні та Манчестері.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Як зазначається, у Лондоні тисячі людей зібралися біля штаб-квартири BBC для проведення пропалестинської акції. У британській столиці через масове зібрання були задіяні понад 1000 поліцейських. Початку демонстрації у британській столиці передували акти вандалізму: вхід до будівлі штаб-квартири ВВС був заляпаний червоною фарбою.

Працівники правоохоронних органів попередили, що ті, хто підтримує ХАМАС або відхиляється від визначеного маршруту, можуть бути взяті під арешт.

У Лондоні під час демонстрації організації «Кампанія солідарності із Палестиною» (Palestine Solidarity Campaign) люди розмахували прапорами Палестини і плакатами на підтримку, а також вигукували гасла.

Читайте також: Кількість загиблих палестинців у секторі Гази внаслідок бойових дій перевищила 2200

У п’ятницю заступник помічника комісара поліції Лоуренс Тейлор повідомив, що після атак ХАМАС в Лондоні відбулося «масове збільшення» антисемітських інцидентів.

Прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак назвав цю статистику «огидною» і заявив, що залякування або погрозлива поведінка «будуть зустрічатися із всією суворістю закону».

Читайте також: Британія спрямовує авіацію та флот у Східне Середземномор'я для підтримки Ізраїлю

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю у чотирьох фінських містах пройшли антиізраїльські демонстрації, а вулиця, на якій розташоване посольство Ізраїлю у Фінляндії, була перекрита поліцією із міркувань безпеки.

Фото ілюстративне: Zuma Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-