Парламент Болгарії підтримав надання Грузії статусу кандидата на вступ до ЄС

Парламент Болгарії підтримав надання Грузії статусу кандидата на вступ до ЄС

Укрінформ
Народні збори Болгарії ухвалили декларацію щодо євроатлантичного шляху Грузії та надання їй статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

Про це повідомляє BNA, передає Укрінформ.

У документі, прийнятому 133 голосами, засуджується незаконна окупація РФ Абхазії та Південної Осетії, а також наголошується на підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Читайте також: Міністри ЄС обговорять в Іспанії можливість розширення Євросоюзу до 36 країн

«З огляду на якнайшвидше надання Грузії статусу країни-кандидата вступ до ЄС відзначається відчутний прогрес у виконанні рекомендацій Європейської комісії від червня 2022 року, а також відзначається переконливе зближення з позиціями Спільної зовнішньої політики та політики безпеки ЄС. (Національна асамблея – ред.) вітає Грузію в її реформаторських зусиллях та висловлює готовність надати усю підтримку на європейському та євроатлантичному шляху країни, включаючи ухвалення необхідних законодавчих поправок, імплементацію законодавства ЄС та нарощування потенціалу», – йдеться у декларації.

Читайте також: Прем’єр Нідерландів висловив незгоду з планами розширення ЄС у 2030 році

Як повідомлялося, віцепрезидент Єврокомісії Вера Йоурова відзначила прогрес України та Молдови у виконанні критеріїв, що супроводжували надання їм статусів кандидата у члени ЄС. Також вона вбачає просування Грузії щодо отримання аналогічного статусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-