Боррель: Євросоюз серйозно ставиться до Китаю й очікує цього ж у відповідь

Боррель: Євросоюз серйозно ставиться до Китаю й очікує цього ж у відповідь

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Брюссель серйозно ставиться до Пекіна й очікує такого самого ставлення у відповідь.

Про це він сказав на пресконференції в Пекіні за результатами триденної поїздки до КНР, передає кореспондент Укрінформу.

«Моя перша мета полягала в тому, щоб підтвердити моїм китайським співрозмовникам, що Європа сприймає Китай дуже, дуже серйозно. І ми очікуємо від Китаю, що він сприйматиме нас теж більш серйозно і не через призму своїх відносин з іншими країнами», - сказав Боррель.

На його переконання, китайська сторона має враховувати зростання ваги ЄС у міжнародних справах та відповідно вибудовувати взаємодію в геополітичних питаннях і торгівлі.

«Після початку війни в Україні Європа стала геополітичною силою, тож ми хочемо розмовляти з Китаєм із урахуванням такого підходу», – зазначив високий представник ЄС.

Читайте також: Китай може вплинути на Росію для завершення війни та поновлення «зернової угоди» - Боррель

Він також наголосив, що попри розбіжності Євросоюз і Китай мають співпрацювати в питаннях, де їхні інтереси збігаються.

«Співпраця дуже важлива. Європейський Союз готовий співпрацювати з Китаєм, де це можливо, у вирішенні глобальних викликів, включаючи зміну клімату, проблему високої заборгованості і здоров’я», - сказав Боррель.

Як повідомляв Укрінформ, високий представник ЄС Жозеп Боррель під час візиту до Пекіна закликав Китай скористатися своїм впливом на Росію для зупинення її агресивної війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-