Пашинян заявив, що готується до зустрічі з Алієвим для обговорення мирної угоди

Пашинян заявив, що готується до зустрічі з Алієвим для обговорення мирної угоди

Укрінформ
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підготовку зустрічі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим для обговорення довготривалої мирної угоди після взяття азербайджанськими військами під свій контроль Нагірного Карабаху.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

"І ми, і Азербайджан оголосили про свою готовність провести цю зустріч, і це означатиме крок назустріч", - сказав Пашинян.

За його словами, "це означає, що протягом двох-трьох місяців ймовірність підписання мирного договору становить 70 відсотків".

У коментарях вірменському телебаченню Пашинян також заявив, що напруженість на кордоні між двома державами знизилася.

Читайте також: Алієв запропонував укласти мирну угоду з Вірменією у Грузії

Вірменія, за його словами, готова обговорювати невирішені питання, такі як відкриття транспортних коридорів через території країн.

"Відкриття комунікацій в наших інтересах", - сказав він.

Крім того, Пашинян поскаржився на те, що Росія не виконала своїх зобов'язань щодо надання допомоги Вірменії в рамках оборонного пакту, а також сказав, що його країна не бачить причин змінювати свої відносини з Москвою, в тому числі щодо збереження російської бази у Вірменії.

Як повідомляв Укрінформ, президент Азербайджану Алієв під час спільної заяви із прем’єр-міністром Грузії Іраклем Гарібашвілі у Тбілісі заявив, що укладення мирної угоди з Вірменією могло б відбутися у Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-