ХАМАС заявив про готовність до перемовин з Ізраїлем про перемир'я - ЗМІ

ХАМАС заявив про готовність до перемовин з Ізраїлем про перемир'я - ЗМІ

Укрінформ
Представник ХАМАСу заявив, що угруповання відкрите до перемовин з Ізраїлем про перемир'я, оскільки "цілі були досягнуті".

Про це пише Reuters, передає Укрінформ.

Представник ХАМАС Аль-Джазірі Мусса Абу Марзук на питання "чи бажає ісламістська група обговорювати можливе припинення вогню" заявив, що угруповання відкрите до "чогось подібного" та "всіх політичних діалогів".

Читайте також: Кількість загиблих в Ізраїлі через напад ХАМАС сягнула 900

Своєю чергою прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу у своїй телевізійній промові до населення заявив, що країна перебуває у війні за існування, та порівняв діяльність ХАМАСу з ІДІЛ. Це перша промова прем'єра з вечора суботи.

"Ми на третьому дні операції. Ми ведемо операцію за наш дім, ведемо війну, щоб забезпечити наше існування, війну, у якій ми переможемо. Цю війну нав’язав нам мерзенний ворог - дикуни, які оспівують вбивство жінок, дітей і старих. Звірства, скоєні ХАМАСом, світ не бачив з часів звірств ІДІЛ. Дітей, яких арештовували і страчували разом з їхніми родинами, молодих дівчат і хлопців, розстріляних у спину, страчених та інші звірства, які я не буду тут описувати", - сказав він.

Читайте також: Ізраїль мобілізував 300 тисяч резервістів

Прем'єр також наголосив, що тепер весь світ знає, що "ХАМАС – це ІДІЛ".

"І ми переможемо ХАМАС так само як освічений світ переміг ІДІЛ", - додав Нетаньягу.

Як повідомлялося, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики вторглися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни.

СШАЄСУкраїна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-