Міністри закордонних справ ЄС проведуть надзвичайну зустріч після атаки на Ізраїль

Міністри закордонних справ ЄС проведуть надзвичайну зустріч після атаки на Ізраїль

Укрінформ
Високий представник ЄС скликає надзвичайну Раду міністрів ЄС із закордонних справ для розгляду ситуації та застосування негайних дій у зв’язку із атакою на Ізраїль.

Як повідомляє Укрінформ, про це високий представник ЄС Жозеп Боррель повідомив у мережі Х (колишня Twitter).

«Я збираю завтра надзвичайну зустріч міністрів закордонних справ ЄС для розгляду ситуації в Ізраїлі та в регіоні», - написав Боррель.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, сьогодні у Брюсселі під час брифінгу для преси речник ЄС Пітер Стано уточнив, що зустріч відбудеться в Мускаті, Оман, де відбувається Рада співробітництва країн Перської затоки (GCC).

«У світлі того, що відбувається зараз між Ізраїлем і Газою, високий представник ЄС вирішив скликати надзвичайну зустріч міністрів закордонних справ ЄС. Вона відбудеться, частково, у місті Мускат, де він (високий представник ЄС – ред.) знаходиться для регулярної та планової зустрічі Спільної ради ЄС та країн Перської затоки. Певна кількість міністрів з країн-членів ЄС також фізично знаходяться там і братимуть участь особисто. Ті, хто не є присутніми на місті, приєднаються в режимі телеконференції», - повідомив Стано.

Читайте також: Ердоган збирає уряд для обговорення палестино-ізраїльського конфлікту

Він зауважив, що в місті Мускат відбудеться неформальна зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС, які мають намір обговорити те, що відбувається в Ізраїлі, та намітити подальші дії на основі позиції, що вже була висловлена від імені всіх 27 країн ЄС стосовно жахливої атаки Хамасу проти Ізраїлю.

«Як вже заявили 27 країн-членів ЄС, Ізраїль в контексті цієї жахливої атаки, що була здійснена ХАМАС, має законне право на оборону себе, своєї території і свого народу, у світлі міжнародного законодавства, з урахуванням міжнародного гуманітарного права. Це дуже важливо, і це ми говоримо весь час у зв’язку із конфронтацією. Ізраїль має захистити себе, в цьому немає жодних питань. Масштаб атаки є безпрецедентним. З іншого боку, важливо бачити, що палестинський народ також не страждає. Саме тому міністри 27 країн чітко заявили, що все це має відбуватися відповідно до міжнародного права, і саме такими є наші очікування» - сказав речник.

Читайте також: Зеленський на Парламентській асамблеї НАТО у Данії: Зло проти України й Ізраїлю однакове

Як повідомлялося, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися на територію країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Внаслідок атак ХАМАС в Ізраїлі загинули понад 700 людей. Серед загиблих - дві громадянки України.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-